מחלות לב והשפעתן על חיי המין של נשים

נשים רבות בגיל השלישי עדיין מקיימות יחסי מין בשגרה – אך כיצד משפיעות עליהן התפתחותן של מחלות לב? מירב שרון בוחנת מחקר חדש ונותנת המלצות שיעזרו לכן לתפקד טוב יותר בחיי המין, גם בגיל השלישי

מחקר אמריקאי שהתפרסם בכתב העת Obstetrics & Gynecology, מצביע על כך שמחלות לב אינן מונעות מנשים בגיל השלישי להישאר פעילות מבחינה מינית.

חוקרים באוניברסיטת אריזונה ניתחו מידע שנאסף מיותר מ-2,700 נשים בגיל הבלות, שאובחנו כחולות במחלות לב.

טווח הגילאים של הנשים שהשתתפו במחקר נע בין 50 ל-79 – כמחצית מהן היו בגילאי 60 ומעלה ו-37% היו בגילאי 70 ומעלה. המידע התבסס על דיווחים של אותן נשים בהקשר לפעילות המינית ולבעיות בתפקוד המיני שלהן.

מבין המשתתפות, 39% דיווחו שהן פעילות מבחינה מינית, אולם 65% מתוכן דיווח שיש להן לפחות בעיה אחת בתפקוד המיני – הדיווחים כללו חוסר עניין במין, קושי להירגע ו”להיכנס לאווירה”, קשיים בעוררות מינית או ביכולת להגיע לאורגזמה וכאבים בעת קיום יחסי מין.

מצד שני, החוקרים מצאו כי גורמים כגון גיל צעיר יותר, פחות שנים מאז הפסקת הווסת, רמת הבריאות הפיזית, היעדר של כאבים בחזה והיעדר דיכאון הגבירו את הסיכוי שנשים יהיו פעילות יותר מבחינה מינית.

מבין הנשים שהיו פעילות יותר מבחינה מינית, נשים שלא היו נשואות, נשים שהיו משכילות יותר ושדיווחו על בריאות פיזית טובה יותר, עם רמות טובות יותר של מדד BMI, דיווחו על פחות בעיות בתפקוד המיני.

נשים רבות הסובלות ממחלות לב, ממשיכות להיות פעילות מבחינה מינית גם בשנות ה-70 של חייהן וכשני שליש מתוכן מדווחות על אי נוחות בסקס ובעיות אחרות בתפקוד המיני.

המחקר גורס כי חשוב שרופאים יהיו מודעים לכך שהמטופלות שלהן שנמצאות בגיל הבלות הינן פעילות מינית, ושידעו להתייחס לכך ולהתאים את הטיפול עבורן.

הפרעות בתפקוד המיני אצל נשים – יש פיתרונות? בזמן שנעשו לא מעט מחקרים לגבי הפרעות בתפקוד המיני של גברים, בייחוד בגיל השלישי, ולא מעט דרכי טיפול מוצעות עבורם כיום, יש מעט מדי אופציות שקיימות עבור נשים בגיל השלישי שחוות הפרעות בתפקוד המיני.

מחלות לב והשפעתן על חיי המין של נשיםמחקרי עבר שניסו לבחון דרכים להתמודדות עם בעיות תפקוד מיני אצל נשים, לא הצליחו למצוא פיתרונות השווים באפקטיביות שלהם לגלולות שפותרות את בעית אין האונות שמלוות גברים רבים.

חוקרים שבדקו את האפשרות של שימוש בהורמון הטסטוסטרון כאמצעי להגביר את החשק המיני של נשים, מצאו שאין קשר ברור בין נטילת טסטוסטרון לחשק מיני ולעוררות מינית של נשים.

מחלות לב והשפעתן על חיי המין של נשיםמומחים מציעים כי שימוש בחומרים מסככים לנרתיק על מנת להפחית את היובש בנרתיק עשוי לתרום משמעותית לחיי המין של נשים בגיל הבלות, מאחר ויובש בנרתיק הינו תופעה נפוצה בגיל זה.

מחלות לב והשפעתן על חיי המין של נשיםכמו כן, מומחים טוענים שחשק מיני מופחת יכול להיות תופעת לוואי של תרופות לטיפול במחלות לב ותרופות אנטי-דכאוניות.

מחלות לב והשפעתן על חיי המין של נשיםשמירה על כושר גופני יכולה אף היא לעזור לשפר את החשק המיני של נשים בגיל השלישי, מאחר והיא מעלה את רמות האנרגיה ומשפרת את דימוי הגוף (וכפי שגם מראים מחקרים, זה גם טוב ללב).

אז מה למדנו מהמחקר? נשים עושות סקס גם בגיל השלישי וגם כאשר הן סובלות ממחלות לב. אחרי הפסקת הווסת יש מקום להיעזר בחומרים מסככים וטיפול הורמונלי חלופי כדי למנוע בעיות בתפקוד המיני.

כמו כן, יש דרכים נוספות ליהנות מסקס בגיל הזהב: חשוב שתהיה תקשורת זוגית ותקשורת מינית פתוחה; צריך לתת יותר מקום לouter-sex (כל מה שנכנס לתוך המשחק המקדים, כולל מגע, ליטופים, חיבוקים, נשיקות, מין אוראלי, אוננות הדדית וכד’).

אם הזוגיות מבוססת על אמון, כבוד הדדי והתחשבות אחד בשני, אז גם כשיהיו קשיים אפשר יהיה לעבוד עליהם.